In de Koek

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1 – 2 – 3  - Koken   

(Een - twee - dree - Koken)

Wat brukt ward :                   

1 Tass Zucker
3 Eier
2 Tassen Mähl
1 P. Backpulver
200 ml Schlagsahne (ungeschlagen laten)
1 Dos’ Pfirsiche (orrer anner Awt)

 

Wat to don is:
Alle Zutaten nah un nah in eene Schöttel gewen un mit den Schneebessen orrer een Rührgerät to eenen glatten Deeg verrühren.
Eene Springform infetten (orrer lüttes Blech) un de Deegmasse in de Form gewen.
De afdrüppelten Pfirsichhälften in Schiewen schnieden un den Deeg dormit beleggen. 
Man kann ok Frischawt verwennen.

Wecker dat mag, kann Bodderstreusel oewerstreugen.

 

Backtiet:   30 Minuten bi 200°C  (Umluft 180°C)

 

(Disser Koken ist ruckzuck backt; frische Sahne dorto kümmt goot an.)  

 

 

Plummenknödel     

        

 

Dortau bruken ji:
1000g Tüften
150g   Mähl
1 Ätl. Tüftenmähl (orrer anner Spies’stärke)
2Eier
50g Margarine
Plummen (ohn' Steen)

Solt för dat Kakwater

Twee Kugeln formen, mit Mähl bestreugen un up’n bemählten Koekendisch ca. 1cm dick utrollen. In lütte Quadrate vun 7x7cm schnieden un up jedes Deegstück eene Plumm setten. Alle  to runde Knödels torechtdrücken un in kakend Soltwater 10-15 Minuten gortrecken laten. (Wenn se gor sünd, swemmen se baben.)
Mit brune Bodder un Zimt un Zucker servieren!

Goden Appetit!

 

torüch