In de Koek

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Pilze - suer inleggt

Bi uns in Vörpommern giwwt dat in't Holt ümmer väle Pilze. Wi sammeln meist Steinpilze, Maronen un Birkenpilze. Un de kann man suer inleggen un haltbar maken. (Schruwglas)

Ick gah hier von twee Kilo Pilzsammlerglück ut:

De Pilze putzen, waschen un in Stücke schnieden. Denn in'n Pott mit bäten Water upkaken un dree bet fief Minuten dörchkaken laten (eventuell Schuum affüllen mit'n Schuumläpel). Dornah allst in eenen Dörchschlag kippen un de Pilze unner fleitend Water good afspölen. Wedder torüch in den utspölten Pott schütten.

In eenen annern Pott ward de Sud upkakt:

1l Essigwater, 10%ig
1Ätläpel Solt
1Teeläpel Zucker
2 Zwiebeln
Sempköörn, Lorbeerbläder, Päperköörn, Piment,

Dissen heiten Sud oewer de Pilze gäben (orrer de Pilze rinschürren).
Noch ees tosamen upkaken un heit in vörwarmte Schruwgläs füllen. Deckel fast toschruwen- afköhlen laten. Denn in't Köhlschapp orrer in den Keller bringen.
Wenn dat nich lohnt, de Pilze in Gläser to füllen, kann man se ok in 'ne lütt Schöttel füllen un todeckt in't Köhlschapp stellen. Hölt sick väle Dag' frisch! 

 

                                               Goden Appetit!   

 



 
Kürbis-Supp (orrer Körbsensupp)


Nu is wedder Kürbistied. Dat giwwt ja 'ne Menge Rezepte, awer uns' Familie ett an'n leewsten de söte pommersche Kürbissupp mit Melk un Klieben. Schmeckt got!

Wie de makt ward?
Ji bruken dortau een Pund lüttschnäden Kürbis, de ward in'n halwen Liter Water mit Zucker upkakt un mit'n Stamper musig makt. Denn 'n goden halwen Liter Melk dortaugäben . Intwischen
150g Mähl, bäten Zucker un 1Ei verrühren un lütte Klüt taurechtdrücken. De warden 5 Minuten mit den Kürbis un de Melk  mitkakt.
Öfters ees ümrühren!!!

To'n Schluss noch mit Zucker, bäten Botter un 'ne Pris' Solt afschmecken.

Goden Appetit!

 

 

  Keesbrot

          

400g Mähl
1 P. Backpulver
1 TL Solt
200 – 250g  Riefkees (Reibekäse)
300 ml Melk

Keesbrot lött sich fix un einfach tobereiten:

Mähl mit einen Teeläpel Solt un 1 P. Backpulver mischen.
200g Riefkees  instreugen.
Melk tofügen un den Deeg kort verknäden.


Backaben up 180°C vörheiten.
Deeg in eine infett’te Kastenform gewen .

Eventuell 50g Kees als Deckschicht upkrümeln.
De Backform up de mittlere Schien’ in den Aben schuwen un ca. 25-30 Minuten bi 180°C Ümluft backen.
Keesbrot ut den Aben nehmen un ca. 5 Minuten in de Form afköhlen laten. Up ein Kokenrost störten un wierer afköhlen laten. Am besten schmeckt dat Keesbrot noch warm mit bäten Botter/Kräuterbotter.
Dat passt ok sehr got to Grillfleesch orrer Salate .

 

 

 

torüch